Bylinná zmes s bucco a mätou na prípravu „cold brew“, osviežujúceho ľadového nápoja. Ker bucco, z ktorého pôvodní obyvatelia juhozápadnej Afriky Khoikhoiovej vyvinuli alkoholický nápoj známy ako buchu brandy, dáva nápoju originálnu chuť. Mäta podčiarkuje jeho osviežujúce účinky a dodáva mu závan kubánskeho mojita. Kvet ibišteka sudánskeho zafarbuje zmes do ružova.
Príprava
1 čajový sáčok vložte do pohára (250 ml) studenej pitnej vody a nechajte vylúhovať 12-25 min. Už po pár
minútach sa nápoj zafarbuje do ružova. Pripravuje sa vždy čerstvý. Určené na okamžitú spotrebu.
Dávkovanie
Dospelí 1-3 poháre denne. Tehotné a dojčiace ženy 1 pohár denne. Neprekračujte uvedené dávkovanie.
Chuť a vôňa
V chuti i vôni dominuje list bucco, ktorý môže pripomínať jalovec či čierne ríbezle. Pri kratšom lúhovaní vynikne ľahká svieža chuť bucco, pri dlhšom je obohatená o mätové tóny. Pridaním citrónovej šťavy sa pôvodná fialová farba pomaly v hre odtieňov mení na svetlo ružovú. Nápoj výborne chutí aj osladený cukrom či medom.
Zloženie:
List bucco (25 %), plod anízu (20 %), vňať mäty piepornej (20 %), kvet ibišteka (20 %), list blahovičníka (15 %).